Consumenten

De stijlvolle hortensia is als snijbloem allang ontdekt als onderdeel van een mooi boeket. De bloem wordt veel gebruikt in de meeste prachtige bloemsierkunst. Logisch, want met hortensia’s wordt het altijd een pronkstuk. Elke ruimte fleurt op met de kleurrijke hortensia bollen. Bovendien is het een wonderschoon cadeau! Iedereen zal versteld staan! En wat dacht u van een enkel decoratief exemplaar bij een diner naast het bord? Experimenteer rustig. Het is een inspirerende bloem!

Geniet langer van uw hortensia bloemen met deze tips

  • Vul een schone vaas met water en snijbloemenvoedsel.
  • Haal het onderste blad van de steel af.
  • Snij 1 cm van de steel af en herhaal dit om de 2 of 3 dagen.
  • Plaats ze niet in direct zonlicht of bij de verwarming

Hortensia’s drogen

Classic hortensia’s kun je vanaf oktober drogen. Neemt de bloem geen water meer op en wordt het blad slap? Verwijder dan het blad van de bloemstelen en hang de hortensia’s na de bloei op de vaas ondersteboven op een warme en droge plek tot ze volledig gedroogd zijn.

Zo kun je nog maanden plezier hebben van je gedroogde hortensiabloem.

verzorgingspagina-snijbloem-extratipExtra tip

Van roze naar blauw
Wist u dat de blauwe bloem van Hortensia in oorsprong roze is? De zuurgraad van de grond veroorzaakt de verkleuring naar blauw. Hoe minder fosfaat, en kalk er in de grond zit, hoe blauwer de bloem. Met speciale meststof, dat bij tuincentra verkrijgbaar is, kunt u zelf ook uw de kleur beinvloeden.

Voor tuinhortensia’s is Maart is de beste maand om uw tuinhortensia te snoeien. Hortensia’s zijn in twee groepen te verdelen, namelijk bloeiers op oude knoppen en bloeiers op nieuwe knoppen. Beiden hebben een verschillende manier van snoeien.