Wie zijn wij

JLP Flowers is ontstaan uit Kwekerij Borgers. Martien Borgers, oprichter van Kwekerij Borgers, startte in 1959 aan de Huissense Dijk nummer 13 met het verbouwen van groente en fruit. Daar waar nu wijk de Zilverkamp staat, stond in die tijd onze perenbongerd.

In 1970 werd de familie Borgers door de gemeente onteigend en startte zij een nieuw bedrijf aan de Leutsestraat in Angeren. Huize “Verjaagd”. In deze beginjaren werd er groente gekweekt.

In 1974 ging de teelt over naar Jaarrond snij Chrysanten. Jaren 80 kwam de 2e zoon in het bedrijf, Tonnie Borgers, Maatschap Borgers is een feit. In 1992 werd er door vader en zoon besloten om met een nieuwe teelt te starten. Kamer Hortensia’s.

2015 was het jaar voor een frisse wind! Nieuwe naam en een nieuwe teelt. JLP Flowers teelt snij hortensia’s. Mooie soorten van de allerbeste kwaliteit. Want kwaliteit staat voor de naam Borgers. JLP Flowers afkorting voor Joeri, Loraine & Pjotr de drie kinderen van Tonnie & Simone Borgers.

Op een oppervlakte van 1,8 hectare, zowel kas als buitenveld, wordt het hele jaar met 8 medewerkers hard gewerkt om 300.000 snijhortensia’s van top kwaliteit te produceren. Alle hortensia’s worden zelf opgekweekt. Dat wil zeggen, zelf stekken en zelf opkweken. Doordat de opkweek zelf verzorgt wordt, zijn er geen lange wachttijden bij de kan JLP flowers snel schakelen wat betreft soorten. Het opkweken begint op het buitenveld. Door onze kennis en ervaringen uit het verleden mogen wij zeggen “een goed begin is het halve werk”.  Om bij te blijven in de nieuwste ontwikkelingen krijgen wij maandelijks advies van een teeltbegeleider. Deze teeltbegeleider is gespecialiseerd in snijhortensia’s. Om met zekerheid te kunnen zeggen dat JLP flowers top kwaliteit levert, verzorgen wij ons eigen transport naar de bloemenveiling.

Joeri, Loraine & Pjotr